Yaya got her bachelor

by - 01:11:00

Assalamualaikum

Cerita ni dah lama sangat sebenarnya. Tapi aku nak update jugak. Hahaha. Tapi cerita ni macam masih segar je dalam ingatan aku. tambah pulak bila aku terpikir pasal master aku ni.

Majlis konvokesyen bachelor ni, alhamdulillah berjalan lancar walaupun waktu petang. Alhamdulillah ni konvokesyen kedua aku. Aku tamat diploma april 2014 and masuk degree 2014 sepetember rasanya. Then habis degree  january 2017. Macam tu lah kiranya.

Belajar mana nak ade yang senang. Aku bukan budak pandai. Tapi aku bersyukur dengan second class upper. Susah jugak aku pulun nak dapatkan pointer ni. Walaupun bukan first class. Tapi syukur dengan pemberian Allah.

Jom layan gambar.

Kali pertama masa diploma pun dekat DATC jugak.

Nama hujung-hujung macam ni lah. Beratur belakang2 nak ke tangga dah. Haha

Dengan Fatin. Sekarang dia classmate aku. Dulu classmate kadang-kadang je. 

Fiy. Group partner aku. Biey dia tak datang konvo dia pentingkan bercuti dia. Siot je dia. 

nervous sebenarnya tapi buat-buat relax borak dengan nani dekat sebelah. Borak dengan tasha. Aku cari gambar orang sebelah tak jumpe pulak.

Akhirnya.

Oh ya, aku pakai warna pink weyh. Macam kelakar je. Tapi mase beli kain tu, kaler ni je lawa dimata aku. Aku nak pakai merah aku malu pulak. 

Dengan my best best best advisor ever. Aten ni classmate yang paling banyak bagi nasihat dekat aku, ade lagi awin dengan caroline. Aku ni dah lama sangat simpan gambar pun tatau dekat mana. 

Dilot. Comel sangat dia. Dilot memang budak pandai. Aku pernag study dengan dia. Dia relax je baca then tido. Tapi otak dia maybe berfungsi masa tidur aku rasa. Pandai gilaaaaa.

Classmate aku tak banyak kumbang. Tapi mase ni, aku jumpe berapa ketui ni je. Haha jadilah.

Nawal kenal dari dekat kedah lagi. 

Lina. Cantik sangat orang borneo ni. Ni pun budak pandai ni. Aku je kelaut ahahaha

My best ever roomate. Dia sangat menghormati waktu solat aku. Aku selalu terharu bila aku nak mengaji, dia tak akan sekali kacau aku. Sweet tau jes ni.

Funna. Cantik kan dia? opkos.

Ridhuan ni budak rekod. Budak pandai gak. Sekarang pun master rekod.

Aku cari gambar dengan qila tapi tak jumpe nanti nak update pre convo syok sendiri dengan qila lah. Hahaha yang itu kelakar gak lah. Tapi best. hahaha

Alhamdulillah sekali lagi Allah permudahkan perjalanan hidup aku. Pahit semua dah telan dah. Tapi manis yang akhirnya terhasil kan. InsyaAllah terima kasih mama, abah, siblings, lecturer dan semua kawan-kawan. Love you

Love,
Yaya 

You May Also Like

1 comments