Saturday, 14 January 2017

DIY : Veil Pertunangan step by step

Assalamualaikum.

Hye korang ingat tak aku pernah pos pasal veil pertunangan akak aku yang aku buat masa tahun lepas? http://haiyayashari.blogspot.my/2016/03/diy-veil-pertunangan.html dalam entry ni. 

Okeyh aku buat simple sangat sebab aku kesuntukan masa dan aku malas sebenarnya nak pakai border lace bagai. Lagi pun akak aku request yang simple je. So, simple je aku buat. Akak aku pakai jugak mase majlis bertandang haritu. Sebab diorang pakai kelabu silver jugak mase bertandang. 


Kain ialah kain chiffon, dan dipotong half moon.
Dan ia terhasil seperti yang aku mahukan belakangnya beralun. Aku try kan dekat mannequin je mase aku buat veil ni. 

Keliling veil aku guna manik yang jenis gosok ni ape nama dia erk? aku lupa.

Bahagian atas kepala pun sama aku gunakan yang bercorak aku beli dikedai alat jahitan dan aku tambahkan seri dengan manik-manik.

Manik aku pakai 3 jenis dengan 3 warna berbeza bagi nampak kontra.
Satu coklat gold sikit, pinkish yang kecik tu and biru beige sikit memang saja amek kaler tu sebab bagi ade kontra yang menarik tapi bila atas kepala nampak sangat cantik tau.

Close up sikit ade comot sikit sebab aku snap ni mase belum betulkan. Hehe

Alah aku cari gambar masa akak aku pakai tapi tak jumpe. Nanti kalau ade aku up dekat sini.

Kalau ada sebarang pertanyaan boleh komen sini atau email aku ke korang nak order dekat aku pun boleh jugak. hehehe bolehlah email aku. Alamat email dekat bio belah kanan k. Bye. Selamat mencuba. Jumpa lagi dengan DIY yang lain. 

Thursday, 12 January 2017

End of my Internship

Assalamualaikum.

Ya Rabbi lama sangat tak update entry. SubahanAllah aku busy sangat.
Yes selepas aku dah habis beban viva baru aku ade masa nak update. Tak apelah update entry throwback bape lama dah pon.. Berlonggok je lagi entry yang dah lama dalam draft yang tak di publish lagi.

Ade aku kesah?
Hahaha

Aku nak cerita satu-satu lah. Malas jugak nak buat cerita selungguk. Kang aku muak.
Haha

Aku intern dekat sebuah international school di putrajaya. Haha padahal dekat putrajaya ada one and only international school kan. Korang pun tahu dekat mana and sekolah ape.

Overall okay sangat dekat sana. Memang seronok. Sejujurnya aku enjoy dekat sana walaupun ade stressnya jugak. Nak termuntah aku kenkadang tu sampai demam2lah buat kerja. Punye berlambak. Lepas tu balik rumah terbongkang tidur.

Kalau dah bekerja dengan kanak-kanak opkoslah banyak karenah. Tapi dioranglah tempat aku lepas stress. Yarabbi macam-macam perangai. Tapi aku suka budak-budak. Syok.

Gambar masa first day. Masa ni adik2 tak masuk sekolah lagi. Diorang cuti. Next week tu baru diorang masuk sekolah. Tapi kerja menimbun. First day kerja menimbun hengko. fuhh

Adik-adik last day. Aku p main buaian diorang. Dah la ni early year punye swing. Hahaha

Aku ni english tak ade lah power pun. Aku bantai je. Mengajar adik-adik ni pun aku banyak bajet confident je. Hahaha

Ni masa seminggu sebelum last day. Boss belanja. Nanti aku review crab hut cyberjaya ni

Ni dekat ISKL ade workshop dekat sana. Ramai terkejut boss aku anta dak praktikal pergi workshop. Rezeki aku kot.

Nanti aku story satu-satu k. 
bye