Saturday, 15 July 2017

Not my Friday..

Assalamualaikum
Hye.

Aku buat entry ni bukanlah nak merungut ke atau nak mengungkit. Tapi more to bercerita.
Tah lah. Aku rasa stress sebenarnya. Habis semua orang kena marah dengan aku. Sorry ler.

Start khamis lagi dah banyak kerja. Dengan kena marah tak tentu pasal. Bukan aku punya kerja pun aku pulak kena marah. Eh.

Pagi jumaat ni lagi aku masuk kerja 7.50 macam tu terus buat kerja. Susun stationery yang baru dapat. Banyak gila.

Paling tak menahan kena sharp pensel warna. Memang lah student masuk lambat lagi. Bulan depan baru masuk term baru. Tapi kene lah buat dari awal sebab aku nak kena stocktake buku lagi, catalog buku lagi. Sape kata kerja librarian ni susun-susun buku je?

Kesemua ni aku berjaya sharp sendiri pakai tangan. 

Aku sharp pakai sharpener ni. Sakit-sakit tangan aku. 
Machine punya sharpener kitorang dah order tapi tak sampai lagi,

Masa lunch Thines ajak makan KFC sebab dia teringin.
Dia ni teringin macam-macam. Pelik aku.

Sebenarnya aku baru tahu yang dekat Alamanda ade KFC.
Dekat kawasan belakang ni. Dekat air pancut. 

Ini pun tengok directories. 
Baru aku tahu selamani pergi alamanda pergi kedai yanga ku nampak depan mata je. 
Hahaha

Nasib masa mai tu tak ramai orang lagi. Banyak je kosong. 

Aku order burger je. Tapi aku bawak balik burger tu. Sebab kenyang lagi. 

Muke budak teringin macam-macam tapi badan kecik je. Aneh.

Dah nak balik ni aku dapat berita sedih jugaklah. 
Aku tetibe je menangis. Dah nak balik rumah kot. Sedih gila rasa.
Tapi dah memang takdir kot. Aku redha jelah. Walaupn macam tak ikhlas nak redha.
Sebab kecuaian orang lain kan. Orang yang buat kerja sambil lewa. [lain kali jangan asyik nak gossip je boleh?] 

K bye.

Love,
Yaya
Saranghae

2 comments:

  1. Fighting awakkk! Jangan sedih-sedih.

    Hope Allah ease everything for you :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya keja librarian ! hehehe

    ReplyDelete