Thursday, 6 July 2017

Aidilfitri 2017

Assalamualaikum
Hye,

Raya tak habis lagi kan? Boleh lagi kan cerita pasal raya. hihi
Sempat je. Dah nak 2 minggu beraya. Perut dan isi buang macam-macam juadah dah ni.
Selamat hari raya. Maaf zahir batin semua.

Raya family aku macam biasa raya pertama dekat Rawang and raya ke 2 ke Perak. Tapi kalini 2 hari 1 malam je dekat perak. Tahun lepas 3 hari 2 malam sebab opah ade buat kenduri.

Nak cerita raya pertama je dulu boleh kan.

Pagi raya dekat rumah, solat raya pun dekat surat dekat dengan rumah. Jalan kaki je.
Lepas basuh baju dan salam-salaman bermaafan sesama kita, terus gerak rumah nenek.
Raya kami memang simple. Semua dah besar. Lain lah masa kecik-kecik dulu siap p beraya sekampung. Padahal tak kenal pun rumah sape.

Selepas solat raya. Dengan Aqish. 
Mama ade dekat belakang, min dekat depan. 

Muka aku agak teruk masa ni. Tapi wat lek je. 


Bergambar dengan family wan sekali. Dekat tangga keramat rumah nenek.
Kalau sape-sape datang rumah nenek mesti nak snap dekat sini. Cantik kaler merah. 

Dengan abah dan aqish. Dalam kereta amek aircon. 
Hangat lit lit.

Benonya banyak ni je gambar. Alah gambar dekat tangga keramat rumah nenek je banyak.
Malas nak tepek semua. 

Macam mana tah tahun ni aku boleh lupa snap gambar makanan dan gambar beraya. 
Terlebih lemang dah kot. Haha

InsyaAllah bertemu lagi di aidilfitri tahun hadapan.
Amin..

Love, 
Yaya
Saranghae

No comments:

Post a Comment