Wednesday, 10 May 2017

My Secret Romance

Assalamualaikum,
Hai,

Sejak-sejak banyak duduk rumah ni, syok pulak aku layan korea drama.
Macam-macam cerita aku layan. Cerita yang tahun lepas pun aku tengok jugak.
Macam biasa cerita ni pun aku tahu dari astro. Thanks astro walaupun suka buat masalah.

Hero cerita ni ade berlakon dalam cerita oh my venus. Tu yang aku boleh layan tu.
Sebab dalam cerita tu pun dia dah best. Ni dia jadi hero mesti lagi best. ye dak?
Ke aku yang judge dari rupa? hahaha


Hero : Sung Hoon as Cha Jin-wook
Heroin : Song Ji-eun as Lee Yoo-mi

Intro sikit 

My Secret Romance  is a 2017 South Korean television series starring Sung Hoon and Song Ji-eun. It started airing on cable network OCN at 21:00 every Monday and Tuesday, starting April 17, 2017, just three days after being viewed first on SK Telecom's "oksusu" mobile app.

My Secret Romance was selected in the 2015 Top Creator Audition held by KOCCA. The series is the first OCN drama to air on Mondays and Tuesday, as well as the first romance-themed OCN drama.

Sinopsis My Secret Romance

Jin-wook and Yoo-mi meet at a Gangwon-do resort and get caught up in a series of misunderstandings and accidents. Yoo-mi was charmed by Jin-wook's sly and playful personality, and they unexpectedly spend the night together. However, Yoo-mi disappears in the morning, leaving Jin-wook feeling perplexed and irrationally angry.

Three years later, the two meet again when Yoo-mi becomes a nutritionist at the company cafeteria where Jin-wook works. They pretend to not recognize each other, while fighting their attraction for each other. Finally Yoo mi admits that she remembers the incident. Jin-wook asks her the reason that why she left him and she replies that it was just a one night stand.




Heroin dia comel jugak. Aku tak pernah lagi tengok cerita yang dia berlakon. Sebab dia ni penyanyi. 
Tapi dia comel sangat dengan watak pakar nutritionist.  
Dia bawak watak ni pun smooth je tak nampak kayu pun. 

Maybe sebab aku memang minat hero tu. Sebab tu kot aku layan cerita ni. Hahaha


Cerita dia smooth je. Tak kelam kabut dan sweet jugaklah. 
Tak ade lah asyik sikit-sikit nak kiss, sikit-sikit kiss. 
Ko ingat ni cerita omputeh. 


Cerita korea memang jalan cerita dia semua sama je. Macam korang kata cerita melayu.
Tapi bezanya cerita korea ni hero dia jambu lah. Hensem. Sweet (yeke?). 
Tai kalau korang perhati betul-betul cerita korea punye plot selalu sama je. 


Kira boleh layan lah cerita ni. Kelakar pun ade.
Dah dia termasuk dalam genre comedy and romance.

Ade je babak yang ko rasa macam erghhhhh. Alah boleh je skip. Kita tengok online.
Siapa tengah layan cerita ni jugak? best kan?

No comments:

Post a Comment