Thursday, 12 January 2017

End of my Internship

Assalamualaikum.

Ya Rabbi lama sangat tak update entry. SubahanAllah aku busy sangat.
Yes selepas aku dah habis beban viva baru aku ade masa nak update. Tak apelah update entry throwback bape lama dah pon.. Berlonggok je lagi entry yang dah lama dalam draft yang tak di publish lagi.

Ade aku kesah?
Hahaha

Aku nak cerita satu-satu lah. Malas jugak nak buat cerita selungguk. Kang aku muak.
Haha

Aku intern dekat sebuah international school di putrajaya. Haha padahal dekat putrajaya ada one and only international school kan. Korang pun tahu dekat mana and sekolah ape.

Overall okay sangat dekat sana. Memang seronok. Sejujurnya aku enjoy dekat sana walaupun ade stressnya jugak. Nak termuntah aku kenkadang tu sampai demam2lah buat kerja. Punye berlambak. Lepas tu balik rumah terbongkang tidur.

Kalau dah bekerja dengan kanak-kanak opkoslah banyak karenah. Tapi dioranglah tempat aku lepas stress. Yarabbi macam-macam perangai. Tapi aku suka budak-budak. Syok.

Gambar masa first day. Masa ni adik2 tak masuk sekolah lagi. Diorang cuti. Next week tu baru diorang masuk sekolah. Tapi kerja menimbun. First day kerja menimbun hengko. fuhh

Adik-adik last day. Aku p main buaian diorang. Dah la ni early year punye swing. Hahaha

Aku ni english tak ade lah power pun. Aku bantai je. Mengajar adik-adik ni pun aku banyak bajet confident je. Hahaha

Ni masa seminggu sebelum last day. Boss belanja. Nanti aku review crab hut cyberjaya ni

Ni dekat ISKL ade workshop dekat sana. Ramai terkejut boss aku anta dak praktikal pergi workshop. Rezeki aku kot.

Nanti aku story satu-satu k. 
bye

2 comments:

  1. Wahh rezeki awak dapat pegi workshop waktu praktikal =)

    ReplyDelete
  2. Bestnya dah abeh intern :D

    ReplyDelete