Wednesday, 30 November 2016

DIY: Fresh Flower Hand Bouquet / Bunga Tangan Segar

Assalamualaikum.
Hai.

Kembali lagi dengan sesi DIY. Do It Yourself.
Ekceli sepatutnya aku update entry ni lama dah. YaRabbi lama sangat dah ni.
Bunga tangan ni untuk akak aku guna mase tunang bulan 3 ritu. Akak aku tu dah menikah dah pun. hahaha nanti entry bunga  tangan masa nikah and sanding aku share nanti.

Bunga tangan ni aku buat yang sangat simple dengan kos yang minima.
Tak sampai 50 rasanya kosnya. Kalau beli mesti dah 150+. sebab fresh flower kan.

Aku buat ni tak sempurna manapun. Beginner je. Tapi aku happy je. Asal ade sudah.
Terselotep tinggi sangat so dia nampak sikit. Hahaha

Proses potong duri. Kisahnya aku beli 2 jenis bunga roses.

Satu yang jenis dah tak ada jaring. So dia ade duri lagi.. Dia murah sikit and mase dah jadi bunga tangan tu dia dah tak mekar sangat bagi aku.

Satu lagi yang dalam jaring. Dia mahal sikit tapi mase jadi bunga tangan, dia memang masih segar. Tapi tulah aku nak jimatkan kos so aku campurkan. Jenis ade jaring lagi ni tak ada duri tau. Bukan tak ade langsung tapi Dia ade duri manja2 je.

Letak baby breath sekeliling, then roses tengah2. then selotep. Sorry tak ada gambar mase ni sebab aku yang pegang bunga, aku yang snap. So, payah. 

Nampak tak ade yang segar ade yang tak. 
Aku beli bunga ni awal 3 hari aku rasa sebab tu bunga aku tak semekar yang diharapkan. 
Kalau korang nak buat bunga tangan segar kemahen, korang beli sehari sebelum confirm segar gilerrr.

Touch up terakhir aku letak lace dekat situ. Nak letak kerongsang tapi tak jumpe yang berkenan dihati. Model si qistina. hehehe

Selamat mencuba!

Saturday, 19 November 2016

Eh nak update...

[Gambar lama - 4 tahun dah kot.] 

Aku nak update blog...
Tapi tak ada masa..
Eh tapi malas kot..

Eh?

Bye.