Tuesday, 5 July 2016

Last Ramadhan 2016

Assalamualaikum.
Hai.

Alhamdulillah last week ramadhan dapat bersahur dan berbuka dengan family.
Gembira rasa bila tak payah bersusah payah pergi bazaar puncak cari lauk, kalau lauk tak ada kene pi dining pulak. Lepastu hampir hari-hari minum air jagung. Hahaha

Berbuka di rumah ala kadar je. Asal kenyang perut masing-masing sudah!
Esok dah raya yeayyy

Busy sangat last puasa ni sebab akis baru balik semenanjung dan baru nak cari baju dia.
Baju kurung dah siap dah mama dah tempah. Cuma baju jalan kemeja jeans tu je.
Mula-mula pergi mid valley tak ada baju dia nak. Lepas tu pergi one utama pulak. Nasib ada baju dia nak. Fuhhh penat songeh kemain dia ni.

Songket sampin abah. Esok raya baru sibuk nak jahitkan. Haha

Lauk berbuka last ramadhan pun simple je. Lauk lebih sahur pun ada sekali. Panaskan aja.

Sambal kacang Sotong kering. Kegemaran ramai. Sedap wooo mama masak.

Bye selamat hari raya
maaf zahir dan batin semua. :)

1 comment: