Thursday, 16 June 2016

The challenging Week 14: Spendee Application Workshop

Assalamualaikum.
Hai.

Sepatutnya workshop kami ni week 13. Tapi last minute madam cakap dia tak sihat dan dia cancelkan kelas. Aku kecewa jugaklah sebabnya aku dah siap pakai baju, tudung semua kot masa tu then aku dapat whatsapp kata kelas tak ade. Mengredho je aku pergi pejabat amek sijil dekat bilik dekan then potostat manual workshop. Settlekan jugak nanti week 14 senang. Gittew.

Kami buat simple je. Yelah group kami 5 orang sahaja dan 3 dari kami sem 6. Busy dia yaRabbi.
Sampai subuh sahur pun ada yang menaip lagi dekat rumah aku ni, haha.
Sem 6 weyh. Percayalah memang sibuk. Tak kisahlah awak tu course ape pun.

Workshop ni memanglah workshop assignment, tapi group kami tetap nak sediakan sijil yang betul-betul dari fakulti. Yelah senang nanti nak masukkan dalam resume.

Tapi madam nak workshop ni nampak real. Yeah kami sediakan balloon, ribbon ceremony, banting, poster, flyers, manual, semualah. Tapi spoil madam kata sebab group masa hari kami buat jugak nampak kurang effortnya. Jadi kami pun kena tempias. Tak apa madam. Asalkan madam nampak usaha group saya. hehe

Aku malaslah nak cerita banyak. Layan gambar je lah okeyh baby.

Apa yang kami beri. Hehehe

Hahaha ni paling kelakar. Yati lah ceo, yati trainer..

Poster kami 

Peserta sign attendance. 
Eh air tu kami puasa ye tapi untuk jadi penghadang je ni. Hahaha

 Registration counter pandangan pertama. Hahaha

Banting program. Comelkan. Diba yang design. 

Photo booth 

Okeyh ni berlakon lebih. di huza dengan kina ni.
Ni registration counter pandangan baru. Hahaha 

Yeah peserta dah sampai 

Sign perasmian 


 Apps ni pakai phone sebab tu semua orang pegang phone. 

Jawab quiz dapat makanan hehehe 

Penyampaian sijil 

Okeyh masa ni nak tukar group lagi satu pulak buat event. memang sibuk tergopoh2 sangat sebab kami nak kutip balik barang kami, and masa tu tolong diorang pasang props. Hahaha pengalaman sangat weyh. Sebab nampak effort masing-masing 

Group ke 3 punye workshop.. 

Consultation ni banyak bagi aku pengalaman. Harap dapat result bagus. Amin.

1 comment:

  1. wahh nampak best la workshop ni. Kalau saya pun nak join jugak

    ReplyDelete