Sunday, 19 June 2016

my weekend.

Assalamualaikum.
Hai.

Not much going on this weekend because I have final test comp cat on Monday. Kak Teha ask me to teach her to make research assignment. I did not be good to make that research assignment. But I took pity on her. So, I helped where I knew so well.

Hadaplah korang english berterabur aku.
Saja prektis.

Rancangannya aku nak jumpa kak tehah dekat library pukul 11 pagi. Tapi kak tehah lambat bangun. So, jumpe lepas zohor. Tu pun aku dah sampai library kak tehah tak sampai lagi. Punyalah ramai orang dekat library. 

Kak tehah mai je dia tak habis-habis cakap sorry yaya. Akak tadi tertidur lepas tu imam akak (suami kak tehah) tak kejut  call akak. 

Sebenarnya aku tak reti sangat pun nak ajarkan untuk tajuk kak tehah sebab tajuk aku pun aku amek masa berminggu nak pahamkan.

Tapi aku tolong takat aku tahu je. Kak tehah buat qualitative. Aku pulak quantitative. Tu yang aku blur tu. Tapi aku try jugak carikan cara buat qualitative ni untuk kak tehah. Hahaha 

Sorry akak kalau ada salah. 

Kak tehah sibuk tengah mesej dengan imam dia. Hehehe

Sampai library tutup pukul 4 tu kitorang duduk dekat sini, announcement bape kali suruh keluar. Baru sibuk-sibuk keluar. Then pergi duduk dekat floor atas. ada meja mekdi. 

Hari sabtu tak adalah jammed sangat. Ni kalau hari kerja ni mak ai tak jalan beb.

Sekejap je dapat duduk dekat sini sebab tetibe tak ada elektrik. Dan kalau dekat fakulti tak ada elektrik line telephone terus tak ada. Bengang aku. Terus pergi bazaar dan balik. Tak ada line ni, nak call mama pun tak dapat. banyak jugaklah misscall dari mama. Sampai dah berbuka baru line ada. 

Aku dalam tak reti buat qualitative tu, Kak teha pun tanya ramai orang jugak. Tapi sampai siap jugaklah aku pulun sama2 hadap research kak tehah tu. 

Bersambung-sambung buat sampai malam siapkan research kak tehah. Lepas terawikh kak tehah mai bilik aku sambung buat. Sebab aku kata kat kak tehah yang aku nak bende alah ni siap jugak. Tak sedap duduk aku hadap bende tak settle ni. 

Nasib kak tehah paham perangai aku, dan dia pun dah tak larat dah nak pikir, dia mai bilik aku malam tadi nak siapkan research dia. sampai 2 pagi jugaklah baru siap. Cuma bahagaian recommendation tu je aku bantai. Sebab recommendation aku pun aku bantai. Yeayyy isnin kak tehah nak tunjuk dulu dekat sir baru dia print and hantar. (aku takut recommendation tu salah, tu suruh tanya sir dulu).

Eh tadi jumpe si baloq ni masa nak pi bazaar. Dia tengah pening buat assignment nak present. 
Bye baloq jangan dok liaq sangat. Good luck praktikal. Yaya  sayang sangat kat hang tau. Sorry tak dapat luangkan masa ngan hang sepanjang 2 tahun dekat puncak. Hang pun hipster sangat sekarang takut nak keluaq ngan hang. hehehe

Dah bye. Dah boleh baca compt cat dengan aman kot. Doakan aku ye. :)

Love, 
Yaya.

No comments:

Post a Comment