Thursday, 28 April 2016

Hijabster Not!

Assalamualaikum

Aku akui aku banyak mengikuti hijrah selebriti yang pada mulanya agak "seksi" dan sekarang dah berhijab. Penampilan bukan saja berubah malah ada yang betul-betul berubah menjadi lebih dan bagi aku sangat baik. SubahanAllah.

Aku sendiri tak ingat bila hari mula aku betul-betul bertudung. Maksud aku bukanlah on off macam masa aku sekolah dulu. Kalau setakat nak pergi pasaraya dekat-dekat aku tibai free hair je. Dulu lah.. 

I am not fashionista!
But, I think that just because I wear hijab doesn’t mean I cannot look good. Saya pernah diejek selekeh! That matter has also made me lose confidence to confronted with people. Sometimes I wonder why people want to curse and deride me? But my mama told me difficult to satisfy everyone's heart. To looking good on the eyes of others is always mean wearing fancy clothes, the branded bags and branded shoes,  and wearing makeup. 

For me, wear comfortable clothing is sufficient to look confidence.  I often have the problem of confidence with my own clothes. Lepas tu dok paksa-paksa rumate komen baju yang aku pakai. "weyh okey dak yaya pakai baju ni?" Weyh nampak pelik dak kalau yaya pakai baju ni?". See, aku sebenarnya masih tak ada konfiden dengan diri aku. Walaupun diorang kata kalau yaya selesa okey je.. Occasionally I think the use of a style that represents who she is. But people like misconstrued. 

Bila pakai lawa sikit kata nak megorat orang. ergh mentaliti. 

Okeyh ni aku dengan kila masa balik dari kelas jumaat minggu lepas. 
Rupa aku dah macam orang nak p ziarah kubur. dengan baju jubah hitam, tudung hitam. Redho jelah pergi kelas je pun kang ada yang kata aku nak mengorat. Errr

esok kelas kami cancel. So aku dah awal-awal balik rumah lepas test tapi redah jem sampai 2 jam. Kila lagi awal semalam dah balik. 

1 comment:

  1. yes i'm not a hijabista too. wearing bawal was so comfortable to me and i feel better rather wearing shawl. Then i always wearing muslimah t-shirt and track suit even to go to shopping mall. I don't feel nothing weird as i comfortable with that outfit. Simple but nice ngeh ngeh.

    ReplyDelete