Sunday, 28 February 2016

Hai, Apa Khabar Puncak Perdana

Assalamualaikum.

Hai. Hari ni dah hari kedua dekat puncak. Semalam kelam kabut balik puncak dalam pukul 10 lebih gerak dari rumah sampai puncak je daftar kolej terus masuk rumah. Angkut barang letak dalam bilik then keluar balik pergi giant sebab tak beli lagi air mineral. Beli dua kotak terus. 

Harini ade kelas pukul 8 tapi banyak tak settle lagi pergi settle pendaftaran course dulu then tunggu kelas pukul 11 tu punye lama tak ada lect masuk pun. Rupenye lect tak ade. Penat tau iols gosok baju kurung tapi last2 tak ada kelas pun. :'( Daftar course pun tak settle! 


Dekat tak ade lah banyak sangat perubahan cuma tingkap bilik, pintu anjung, tingkap anjung dah ade tinted.


Alah bukan tinted ape sangat. Tinted yang aku pun tak boleh nak tengok luar, luar pun tak nampak aku tapi nampak bayang2 je. Macam terbalik. Kami yang kat dalam tak nampak ape2 pulak.

Tapi sekurang2nya dapatlah aku bukak langsir. Siap bukak dula-dua belah tu. Bagi terang je bilik tak payah bukak lampu dah. Dulu tak dapat langsung bukak langsir bila siang sebab bilik aku menghadap jalan utama. Nanti orang lalu lalang nampak kitorang dalam bilik tengaok golek2 atas katil pulak. Bilik bawah je kot ade tinted. Atas tatau la pulak.

Housemate yang sama 6 orang dan ade 2 orang baru. Seorang aku dah jumpe, sorang lagi belum masuk lagi. Nanti baru aku berkenalan dengan diorang. 

Tak ape.. sapa-sapa pun okeyy jerrr. Asalkan dia pun okayy dengan aku. huhu

Siang panas, malam panas tapi hujan. Nasib aku bawak kipas seksiap untuk menyanangkan diri sendiri. haha Tapi bila dah subuh punyelah sejuk kemain. Syukur sangat.

Okeylah aku tengah nak pikir register course yang tak settle ni. 

1 comment:

  1. Duk sembang dengan housemate bdk lib, dia org pun takleh reg paper core jugak. Semoga dipermudahkan urusan reg course! ;)

    ReplyDelete